Yhdistä lainat nopeasti

Hankkiessasi elämän tärkeitä asioita nousee rahoitus usein tärkeimpään rooliin. Tällöin saattaa kertyä useampia erilaisia kulutusluottoja tai pienlainoja, joita on nostettu esimerkiksi lomamatkoja, autoa, juhlatilaisuuksia tai muita isompia kuluja varten. Myös luottokorteista voi pitkällä aikavälillä syntyä huomattavia velkasummia, joiden kasaantuessa näiden maksamiseen kuluu isoja rahaeriä kuukaudessa.

Lainat kuitenkin mahdollistavat elämän tärkeiden hetkien rahoituksen sekä taloudellisen kuorman jakamisen pitkälle aikavälille. Useiden lainojen myötä kuitenkin lainanhoitomaksut ja kuukausittaiset menoerät voivat kasvaa huomattaviksi osaksi omia menoja huomaamatta. Tällöin onkin syytä tutustua yhdistelmälainoihin, joiden avulla voidaan vähentää joka kuukausi lainojen takaisinmaksuun kuluvaa rahamäärää helposti ja oman taloudellisen maksukyvyn turvaten.

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useamman lainan, rahoitussopimuksen, kulutusluoton tai luottokortin takaisinmaksamista yhdellä lainalla eli yhdistelmälainalla, joka kattaa kaikki tai suurimman osan aiemmista veloista. Sen tarkoituksena on kuitata nykyiset velat pois, ja siten lainojen yhdistämisen myötä lyhennettäväksi jää vain yksi laina useiden maksusitoumusten sijaan. Tämä onkin usein taloudellisesti järkevää ja se helpottaa sekä yksinkertaistaa oman talouden hoitamista.

Lainojen yhdistäminen on helppoa ja sen tekeminen on mahdollista kaikille henkilöille, jotka ovat vähintään 20-vuotiaita, ja joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot eikä henkilötiedoissa ole maksuhäiriömerkintöjä. Siten lainojen yhdistäminen sopii kaikille, jotka haluavat edullisen ja arjen taloudenpitoa helpottavan ratkaisun kustannustehokkaasti. Kun yhdistät lainasi, helpotat arkesi talouden suunnittelua ja hallintaa suuresti.

Mitä lainoja voi yhdistää?

Voit yhdistää haluamasi lainat, luotot tai maksusopimukset aina 60 000 euroon asti. Lainojen yhdistäminen onkin erityisen kannattavaa, sillä sen myötä saat kaikista kulutusluotoista, pienlainoista, luottokorteista tai osamaksusopimuksista kertyvät korot ja lainakustannukset kuriin. On kuitenkin huomioitava, että kannattaa yleensä jättää asuntolainat vakuudellisina lainoina lainojen yhdistelyn ulkopuolelle, sillä niiden korot ovat usein vakuudettomia lainoja matalampia. Mahdollista on myös yhdistää asuntolainat erikseen vakuudellisiksi lainoiksi erilliseen yhdistelmälainaan.

Lainojen yhdistely onnistuukin parhaiten useiden olemukseltaan vaihtelevien lainojen yhdistämiseen, sillä se yksinkertaistaa lainan takaisinmaksua ja madaltaa lainanhoitomaksuja.

Yhdistä lainat nopeasti lainavertailupalveluiden avulla – miten?

Lainojen yhdistäminen tapahtuu yksinkertaisesti seuraavin askelin.

Laske siirrettävä velka. Ensimmäisenä sinun on laskettava siirrettävän velkasi määrä ja selvittää, mitkä lainat haluat yhdistää. Velkasi määrä selvitetään laskemalla yhteen kaikki haluamiesi aiempien pienlainojesi tai muiden maksusitoumuksien summat. On syytä muistaa, että yleensä ei ole kannattavaa yhdistää yhdistelmälainan alle vakuudellisia asuntolainoja, joissa lähtökohtaisesti lainan korot ovat muita lainoja selkeästi alhaisemmat.

Täytä lainahakemus. Tarkista täyttämäsi tiedot sekä yhdistelmälainahakemuksesi huolellisesti ja lähetä se. Tämän jälkeen pääset tutkimaan eri tarjousvaihtoehtoja.

Vertaile lainatarjoukset. Saat lainatarjoukset, joita voit vertailla ja valita niistä sinulle sopivimman vaihtoehdon, jonka jälkeen pääsetkin viimeiseen vaiheeseen.

Maksa velka pois. Kun yhdistelmälainatarjouksesi on onnistuneesti valittu, saat rahat tilillesi. Tämän jälkeen voit maksaa useat lainasi pois edullisemmalla yhdellä lainalla, jolloin velkasi keskitetään yhden edullisemman lainasopimuksen alle; voit nyt nauttia vaivattomasta taloudenhoidostasi yhden lainasopimuksen turvin.

Lainojen yhdistämisestä on paljon hyötyä

Lopulta lainojen yhdistämisessä on kyse sekä arjen ja taloudenpidon helpottamisesta että taloudellisista hyödyistä. Kun päätät yhdistää lainasi, sinun tarvitsee maksaa yhdistelmälainallesi yksittäisiä maksusopimuksia pienempää korkoa. Tämä tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että yhdistelmälainasi on kustannuksiltaan alhaisempi ja siten sinulle halvempi.

Yhdistämällä lainasi on mahdollista myös pienentää lainan takaisinmaksun kuukausierää. Kun yhdistät lainasi, kuukausieräsi on pienempi, jolloin laina on joustavammin yhdistettävissä talouteesi. Näin voit säästää jopa useita satoja euroa kuukaudessa lainakustannuksissa, mikä lisää yhä taloudellista varmuuttasi ja mahdollistaa joustoa henkilökohtaiseen talouteesi. Lisäämällä joustoa omaan talouteesi ylläpidän omaa maksukykyäsi ja varmistan oman elintason säilymisen ennallaan, etkä maksa turhaan suuria summia lainanhoitomaksuja, jotka vähentävät kuukauden aikana käytettävissä olevia tulojasi.

Taloudenpidon selkeys on myös yksi merkittävä syy yhdistää lainasi yhden yhdistelmälainan alle. Kun valitset lainojen yhdistämisen, jatkossa lyhennät vain yhtä lainaa ja maksat vain yhden lainan kuluja. Tällöin näet helpommin kuukausittaiset kulut ja voit suunnitella rahankäyttöäsi helpommin, mikä merkitsee myös taloudellista mielenrauhaa ja vapautta sinulle. Taloudellinen turva ja mielenrauha lisäävät arkesi sujuvuutta ja parantavat myös henkistä jaksamistasi, mikä on oman taloudenpidon tärkeä osanen. Kun taloudenpitosi on selkeää ja tiedät menosi ja tulosi, on sinun myös helpompi arvioida, mihin sinulla on varaa, ja millaisia hankintoja voit tulevaisuudessa tehdä.

Lainan yhdistäminen on siten erittäin merkittävä osa onnistunutta henkilökohtaisen talouden suunnittelua ja ylläpitoa, joten kannattaa ottaa pikimmiten ensiaskel kohti lainojesi yhdistämistä kohti edullista yhdistelmälainaa ja taloudellista mielenrauhaa.

Miten lainavertailupalvelut voivat auttaa?

Internetistä löydät lainanvertailupalveluita, jotka auttavat lainasi valitsemisessa. Nämä lainavertailupalvelut ovat erinomainen työkalu, ja niiden avulla vertailet ja kilpailutat lainasi sekä näet vaihtoehtoisia lainatarjouksia eri lainaehdoin. Lainavertailupalvelut etsivät sinulle edullisen ja sopivan lainavaihtoehdon, ja niiden avulla voit yhdistää lainasi yhteen paikkaan sinulle sopivalla tavalla. Pankkien välisen kilpailun ansiosta kilpailuttamalla ja vertailemalla eri lainoja voit valita itsellesi sopivimman ja parhaimman vaihtoehdon, joka sopii omaan taloudenpitoosi.

Oman talouden ja elämäntilanteen huomioiminen lainavaihtoehtoja vertailtaessa onkin erittäin tärkeää ja se tarjoaa hyvän pohjan eri lainojen valintaan. Kun valitaan ja punnitaan erilaisia lainoja, on hyvä kiinnittää huomiota erityisesti tarjottuun lainasummaan, laina-aikaan sekä uuden yhdistelmälainan korkoon. Nämä kolme tekijää ovat merkittävimmät lainan tiedot, joita kannattaa vertailla, sillä ne määräävät missä ajassa ja kuinka paljon tulet maksamaan lainastasi.

Lisäksi on syytä vertailla ja tutustua mahdollisiin käsittelymaksuihin sekä todelliseen vuosikorkoon, joka määrää lainan lopullisen hinnan pitkällä aikavälillä. Näitä vertailemalla löydät helposti itsellesi halvimman yhdistelmälainan ja siten mahdollistat itsellesi tärkeiden asioiden hankinnan kustannustehokkaasti ja taloudellisen vakauden turvaten.